Uudenkuun auringonpimennys Vaa’assa 14.10. – totuus vapauttaa

Our Lady.

Ensi lauantain uusikuu Vaa’assa on samalla auringonpimennys (joka ei ikävä kyllä meidän leveysasteillamme näy), kun kuu asettuu auringon ja maan väliin. Auringonpimennys lataa alkavan kuunsyklin voimakkaalla energialla, ja seuraavat kaksi viikkoa kohti täydenkuun kuunpimennystä kannattaa pitää mielessä, että liikumme erityisessä aikaikkunassa, jossa intensiteetti on korkea. Pimennysten vaikutus ulottuu kuitenkin useita kuukausia molempiin suuntiin, ja olemmekin jo nähneet maailmalla leimahtavan näissä merkeissä. Myös omassa henkilökohtaisessa elinpiirissämme saattaa olla ilmassa erinäisiä kyteviä (tai ilmiliekeissä olevia) konflikteja. Tai ehkä muunlaista intohimoa!

Kuu ja aurinko tapaavat kuun laskusolmulla, joten pimennys tuo eteemme nimenomaan vanhaa kuormaa liittyen Vaa’an teemoihin: kahdenvälisiin suhteisiin, kauneuteen ja harmoniaan, oikeudenmukaisuuteen, tasavertaisuuteen. Auringonpimennys nostaa pintaan tavalla tai toisella asioita, joissa tasapainotellaan kahden asian, kahden totuuden, kahden polariteetin välillä, ja kysyy meiltä: minkä on aika muuttua, syntyä uudeksi? Mikä valtataistelu on jo käyty turhan monta kertaa – sisimmässäni tai toisen kanssa? Merkurius yhtyy auringon ja kuun kimppaan ja korostaa ilmamerkki Vaa’an kykyä synnyttää rauhaa objektiivisella ajattelulla ja tarkoin valituilla sanoilla. Mitä sanoja tarvitaan kahden ääripään välille siltaa luomaan?

Tulisen, Skorpionin syvistä tunnevesistä pontta saavan Marsin ja Kalojen pyyteettömän rakkauden meressä uivan Saturnuksen kolmio korostaa ennestään asetelmaa, jossa vanhoja kaunoja – tai hävettyä intohimoa! – nousee pintaan puhdistettavaksi. Mitä tunteita olen haudannut syvälle sisimpääni pitääkseni yllä rauhaa? Ollakseni ”hyvä ihminen”? Missä kohdin olen niellyt epäoikeudenmukaisuutta hymyillen, keräten sisälleni kihisevää raivoa? Vaaka haluaisi ehkä haudata rumat puolensa näkymättömiin, mutta Mars kaivelee pohjamutia ja sanoo ”riittää!” Kolmioaspekti Saturnukseen antaa onneksi rakentavaa tukea Marsin polttavalle raivolle, auttaa yhdessä Neitsyen vaatimattoman, tarkkanäköisen ja käytännönläheisen Venuksen sekä Vaa’an vahvan aurinko-kuu-Merkurius- kolmikon kanssa erittelemään ja ilmaisemaan tunteita aidon diplomaatin viisaudella – mikäli annamme itsellemme siihen mahdollisuuden.

Astrologia ei ole itseään toteuttava ennuste, kohtalon sanelemia tapahtumia. Astrolgia auttaa meitä hahmottamaan, millainen on ajan energeettinen dynamiikka, mutta olemme itse vastuussa siitä, millaisen ilmaisun tuo dynamiikka kauttamme maailmassa saa. Tässä auringonpimennyksessä on äärettömän vahva mahdollisuus kirkastaa Vaa’an parhaat ominaisuudet – oikeudenmukaisuuden ja totuuden puolustaminen, kauneuden ja harmonisten suhteiden luominen ja ylläpito – mikäli olemme valmiita katsomaan itseämme rehellisesti, totuuden miekanterällä. Mitä ovat ne valtapelit, joita pelaan? Miksi pelaan niitä? Uskallanko valita toisin – aidosti haluta yhteisiä ratkaisuja? Voinko antaa raivon polttaa itseeni reiän, josta rakkaus – rakkaus – pääsee sisään, niihinkin kohtiin joissa olen tullut ylikävellyksi? Vaa’an merkki muistuttaa meitä siitä, että totuus vapauttaa, murtaa tiukimmatkin kahleet, ja totuus on höyhenenkevyt, kaunis kuin meren vaahdosta noussut Afrodite.

Vaa’an auringonpimennyksen aikaan saattaisikin olla hyvä hetki muistaa Afroditea, roomalaisittain Venusta, Vaa’an hallitsijaa. Venus on (kärjistetysti) kulttuurissamme kutistettu jonkinlaiseksi yhdentekeväksi seksipommiksi [sic] unohtaen (tai kieltäen), että Venus oli paitsi aistillisen rakkauden, myös rauhan, humanistisen viisauden ja kauniin, tasapainoisen elämän symboli. Ehkäpä maailmamme kaipaa nyt nimenomaan Venuksen rentoa kosketusta. Marsin myllertäessä pinnan alle nieltyjä vääryyksiä, kuohuista saattaakin syntyä jotain kaunista. Löytäkäämme kukin rohkeutta olla läsnä syntymän myrkyisälle ihmeelle.

Hedelmällisiä tapoja linjautua uudenkuun auringonpimennyksen energiaan:

  • valitse sanasi huolella, muistaen että haluat rakentaa rauhaa
  • itsekunnioitus on kauneuden perusta – mitä ovat sinun tärkeimmät arvosi, ja elätkö niiden mukaisesti? Katso itseäsi ja toimintaasi rehellisesti ja myötätunnolla, antaen sen inspiroida sinua muutoksiin
  • raivo on etenkin naisille vaikea tunne, kantaen kulttuurista leimaa. Mikäli sisälläsi leimahtaa, kerää rohkeutta seistä roviolla ja anna sen polttaa esiin sisäinen voimasi, jonka ilmaisussa ei väkivaltaa tarvita
  • tutki ihmissuhteitasi ja niiden dynamiikkaa – mitä valtapelejä niissä esiintyy? Onko sisimpäsi erilaisten valtataistojen temmellyskenttää? Anna rauhalle mahdollisuus, pyydä suurempi rakkaus avuksesi
  • Muista, että konfliktin äärellä pysähtyminen, syvä henkäys ja aito halu rauhaan on hyvä lähtökohta

Afrodite, rakkauden lähettiläs,

meren aalloilla ja ketojen kukkien keskellä

kulkeva kuningatar!

Olkoon meillä rohkeutta

juoda maljasi runsaudesta ja humaltua jälleen

totuuden kauneudesta

Kiitos

Jätä kommentti