Hyvää ja kaunista

Viljelypalstamme kukkapenkki näytti pitkään siltä, että alkukesän innokas kitkeminen koitui sen kohtaloksi. Pitkälle heinäkuuhun vain samettikukat rehottivat jatkaen kasvuaan, muutoin mullassa oli siellä täällä vain vihreitä korsia, ruohoja, honteloita varsia ja jokseenkin kitukasvuisia orvokkeja. Harmitti, sillä keväällä siemeniä multaan hellästi heitellessä näin sieluni silmin väriläiskän täynnä pörriäisiä ja perhosia.

Ihastumisen ihme

Kun heinäkuun lopulla palasin viikon lomalta, jotain oli tapahtunut. Unikkoja! Ruiskaunokkeja! Kosmoskukkia! Krasseja! Pörriäisiä! Ja kaiken keskellä yksi pieni, kirkkaan pinkki tsinnia, jonka keltaiset emiöt nousivat kuin ilmaan leijumaan, loistavaksi kruunuksi terälehtien tyynylle. Joka ainut kerta tuon tsinnian nähdessäni jotain herää sisälläni – sen pieni mutta voimakas läsnäolo läikäyttelee sydämessäni liikkeelle tuntemattomaan ihmeeseen kutsuvia virtoja…

Kauneuden aktivoiva voima on valtava. Se on aseista riisuva, elähdyttävä, lohduttava ja innostava. Se saa mielikuvituksen liikkeelle, muuttaa haaveet ja unelmat eläviksi, avaa sydämen sille pyhyydelle, jossa elämme ja alkaa kuljettaa meitä taianomaisessa virrassaan. Kauneus saa ihastumaan maailmaan, yhä uudelleen, ja kulkemaan siinä ensirakkauden voimassa, jossa kaikki on mahdollista.

Everybody loves a lover

Luin joskus aivotutkimuksesta, jossa todettiin rakkauden olevan olotila, jolla ei ole suuntaa. Aivot eivät siis tee eroa sen suhteen, rakastaako ihminen itse vai vastaanottaako hän rakkautta. Rakkaus yhdistää ja tekee yhdeksi – se on tila, jonka vuorovaikutus synnyttää ja jossa vuorovaikutus tapahtuu.

Kukkasilla on maaginen voima saada ihminen rakastumaan. Elämään rakkauden tilassa. Erilaiset kukkaset herättävät meidät inhimillisen rakkauden eri vivahteisiin – lohdutukseen, iloon, leikkisyyteen, intohimoon, hengen pyhyyteen. Antautuessani täysin erilaisten kukkien kauneuden viettelykselle, tempaudun mukaan maailmaan, jossa hyvyys ja rakkaus on totta. Huomio kiinnittyy siihen, mikä on elävää ja elinvoimaista. Näen mahdollisuuksia jotka avaavat uusia mahdollisuuksia, lähestyn elämää ympärilläni avoimesti ja luottaen. Kuulostaa ehkä naivilta, mutta kuinka usein sivuutammekaan triviaaleina juuri ne asiat elämässä, joilla on mahdollisuus muuttaa kaikki, tässä ja nyt? Entä jos havaintomme maailmasta on juuri itsemme näköinen?

Uusi todellisuus

Millaista muutosta sinä kaipaat maailmaan?

Anna maailman kauneuden ja ihmeen tehdä se sinulle. Anna itsesi rakastua syksyn värikkäisiin lehtiin, siniseen taivaaseen, maatuvien lehtien kosteaan tuoksuun. Harmaassa sateessa lyhtypylvästä nuuhkivaan koiraan ja sen mukana kulkevaan ihmiseen, aistittavaan toveruuteen heidän välillään. Viimeisiin ruusuihin teiden varsilla, tai niiden pullisteleviin marjoihin. Pehmeään sohvaan ja sen lempeään kannatteluun, ruoan tuoksuun keittössä. Antaudu vuorovaikutukselle, joka voi muuttaa kaiken. Kauneus on tässä, rakkaus on tässä, elämä on tässä. Sinussa.

Tiedän olevan

hyvää ja kaunista

enemmän kuin

unelma onnesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s