Joukkovoimaa

Olen vuoden sisään osallistunut kahdesti Julia Cameronin luomaan Artist’s Way -prosessiin, 12 viikon matkaan joka viikottain etenevin askelin johdattaa yhä vapaampaan itseilmaisuun. Ensimmäisellä kerralla lähdin mukaan hieman vastahakoisesti, oikeammin vasta huomatessani, että olin selittänyt kokonaisen tunnin porukkaa kokoavalle ystävälle miksi en usko sen olevan minua varten (varma merkki siitä, että se juurikin on minua varten). Kolmen kuukauden yhteisen matkan päätteeksi, kun joku ryhmästä vilautti mahdollisuutta tehdä prosessi uudelleen jonkin ajan päästä, ajattelin taas, että minä tuskin sitä enää tarvitsen. Toisin kävi. Kun toinen ystävä muutaman kuukauden päästä kokoili porukkaa kasaan, olin heti mukana. Oli selvää, että ei tätä muutosta yksin tehdä.

Mitä ikinä Artist’s Way minulle onkaan tehnyt, se sai minut todella ymmärtämään miten joukossa on voimaa. Muutosvoimaa. Ensimmäisellä kerralla meitä oli neljä, toisella kolme erilaista, eri elämäntilanteessa ja erilaisten luovien tukosten kanssa elävää yksilöä, kaikilla sama kaipuu ja tahto hypätä elämään yhä syvemmin ja vapaammin. Tuntea elämän vahva, luova virtaus itsessämme! Jännitystä, innostusta ja seikkailunhalua täynnä astuimme haavoittuvaisina toistemme vierelle ja sitouduimme yhdessä kulkemaan omaa ja yhteistä polkua kolmeksi kuukaudeksi.

Jaettuun rakenteeseen oman läsnäolonsa tuomalla jokainen meistä sai käyttöönsä paljon suuremman muutosvoiman kuin mihin olisi yksilöllisesti yltänyt. Kun oma prosessi jollain viikolla takkusi, toisen onnistumisten tuoma virtaus ravitsi ja kantoi, innosti ja ylläpiti uskoa muutokseen. Ja toisella viikolla toisinpäin. Yhteisen, jaetun rakenteen luoma tila teki meistä kanssakulkijoita jotka hyötyvät toistensa onnistumisista, mikä kilpailun ja vertailun sijaan innosti kannustamaan, tukemaan ja inspiroitumaan toisistamme.

Jokaisessa ihmisessä on valtavasti luovaa potentiaalia. Mitä kaikkea voisimmekaan saada aikaan yhä inklusiivisempaa joukkovoimaa rakentamalla! Ymmärsin Artist’s Way -prosessissa yhä kirkkaammin sen, miten oleellista rakenteen luominen on joukkovoiman muodostumiselle. Tarvitaan yhteinen, selkeä ja yksinkertainen, tilallinen ja ajallinen rakenne, jossa luovan läsnäolon virta voi muodostua ja kasvaa. Läpinäkyvä yksinkertaisuus on oleellista, jotta osallistujien on mahdollista säilyttää yksilöllisyytensä ja näin ollen aidosti tuoda oma, ainutlaatuinen panoksensa kokonaisuuteen. Kun meillä on rakenne, olemme luoneet tilan, jossa elämän luova älykkyys voi meitä kuljettaa ja ohjata valitsemamme tavoitteen tiellä.

Ihmisen erikoisosaamista on nimenomaan tahdonalainen kyky luoda rakenteita. Miten voisimme oppia luomaan sellaisia rakenteita, joissa jokaisen yksilöllinen luovuus pääsee ravitsemaan kokonaisuutta ja tulee sitä kautta itsekin ravituksi? Rakenteita, joissa yksilöllisyytemme palvelee elämän suurta kokonaisuutta, molempia juhlistaen? Rakenteita, jotka kilpailun, vertailun ja kontrollin sijaan kannustavat toistemme nostamiseen, yhteistyöhön ja yhä suurempaan vapauteen? Rakenteita, joissa on turvallista luottaa oman ainutlaatuisuutensa arvoon kokonaisuuden osana? Rakenteita, joissa on turvallista luottaa elämän valtavaan luovaan älykkyyteen ja kykyymme vastaanottaa sitä informaatiota yksilöllisin tavoin, toisiamme täydentäen?

Moni meistä vaalii yhteyttä luontoon omalla tavallaan, epämuodollisesti itsekseen tai ystävineen, mikä on hienoa ja tärkeää olemista. Moni itsenäisesti luontoyhteydestään nauttiva tuntuu ajattelevan, ettei ryhmämuotoinen luontoyhteysohjaus ole heitä varten – kyllähän minä sen jo osaan! Edellä avatuista syistä haluaisin kuitenkin innostaa kaikki mukaan yhteiseen rakenteeseen luontoyhteyden äärellä – tutkimusmatkalle tilaan, jossa jokainen osallistuja vahvistaa kaikkien mahdollisuutta syvetä yksilöllisissä oivalluksissaan ja kokemuksessaan, jakaa sitä ihmeellistä tilaa, avata ja muodostaa yhteyksiä! Tämä on kutsu uuden oppimisen äärelle, yhteisen voiman äärelle. Antamaan ja vastaanottamaan. Yhdessä olemme enemmän, ja jokainen hyötyy joukkovoimasta myös yksilöllisyydessään.


Tervetuloa osallistumaan kesäkursseilleni Rientolan kansalaisopistoon! Mitähän kaikkea koemmekaan yhdessä, mitä oivallamme, miten uudistumme… Lisätietoa ja ilmoittautumiset tästä. Syksyllä ohjaan Rientolassa 6 viikon prosessimuotoisen kurssin, se vasta mielenkiintoinen matka tuleekin olemaan!

Suosittelen myös Artist’s Way -prosessia kaikille, jotka kokevat oman itseilmaisunsa olevan edes hieman rajoittunutta, elämänilon ja -nautinnon edes hieman tukossa. Ja erityisesti suosittelen lähtemään prosessiin yhdessä ryhmän kanssa – kokoa ystäviä ja lähtekää seikkailuun! (Prosessia varten et tarvitse muuta kuin Cameronin Artist’s Way -kirjan, joita on saatavilla myös kirjastoissa, sekä halua, rohkeutta ja päättäväisyyttä sitoutua oman elämäsi avaamiseen uusille mahdollisuuksille.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s