Ihme avaa ihmeen

Aloitin juhannusviikonloppuna vuoden mittaisen Morning Altars -opettajakoulutuksen Day Schildkretin johdolla. Jännittävää! Morning Altar on yhteyttä ja elämän ihmeellisyyttä juhlistava ja vaaliva maanläheinen harjoitus, joka kutoo yhteen luonnon, taiteen ja rituaalisuuden. Schildkretin ajatukset rituaalisesta, luonnon ja ihmisen yhdistävästä luovuudesta ovat hyvin samoilla linjoilla oman mandalanrakennukseni kanssa, joten halusin lähteä yhdessä oppimaan ja jakamaan samalla omaa viisauttani muiden tekijöiden kanssa. Ensimmäisen viikonlopun jälkeen tunnelmat ovat innostuneet: osallistujia on ympäri maailman, kuin kutoen yhteyksien alttaria mantereiden välillä!

Esitehtäväksi olimme saaneet kukkakimpun hankkimisen. Kuljin tietysti kesäisiä tienpientareita huumaavien tuoksujen keskellä, ja auringon helliessä lämpöisenä ihoani keräilin kokoon erilaisia kaunokaisia. Ah, akileija! Ah, leinikki! Koiranputki! Muutama timotei! Siankärsämö, niin kauniisti vaaleanpunaiseen taittava! Ja vielä lemmikkikin! Ilo ja kesäpäivän aistinautinnot kietoutuivat kimppuun kukkien myötä, ja maljakossa pöydällä tuo ihmeellinen kokonaisuus istui rehevän ryhdikkäänä, kuin tietoisena pyhästä roolistaan viikonlopun leikeissä. Kuten Daykin usein painottaa – rituaali alkaa kauan ennen varsinaista luomistyötä.

Morning Altar -rituaalissa on kyse nimenomaan yhteydestä, joka syntyy uteliaasta, kunnioittavasta ja rakastavasta huomiosta. Elämän ihmeellisyyden aistillisesta tunnistamisesta. Saimme tehtäväksemme koristaa kukkakimppua käyttäen jotain, joka elämässämme jää usein vaille huomiota. Istuin hetken miettimässä mikä olisi esteettisesti hyvä valinta pienen taideteoksen keskiöön. Ehkä pieni sininen teepannuni? Jokin hienoista kivistäni? Silmäni pysähtyivät yllättäen lähemmäs kuin osasin odottaa: pöydällä vaatimattomasti seisova vesipulloni läikäytti jotain sydämessäni, ja innostus lähti virtaamaan. Tietenkin! Tuo luotettava, kestävä, käytännöllinen ja niin vaatimaton kanssakulkija!

Asetellessani kukkasia vesipulloni ympärille ilollani ei ollut rajoja. Kuin lapsi, joka on keksinyt jotain todella hienoa, hykertelin oivallukselleni huomioida vesipulloni. Ilman vesipulloa (ja sen kantamaa vettä) olisin hukassa! Se käytännössä mahdollistaa minulle pitkät metsäretket, erilaisiin tapahtumiin ja ryhmäliikuntaan osallistumisen, kesäkuumalla ulkona oleskelun, mattopesun, rantaloikuilun. Niin kauan olen ottanut pullon itsestäänselvyytenä, mukana kulkevana hyödykkeenä (mitä se tietysti myös on!). Nyt, kukkia sen ympärille asetellessa, pullon mukaan luomisleikkiin kutsuessani pysähdyin ensimmäistä kertaa todella katsomaan sitä, huomaamaan pullon. Näkemään sen kauniina! Ja miten kaunis se onkaan! Pehmeä muoto, jonka läpikuultavuus antaa kantamansa veden heijastaa auringonvaloa eteenpäin upean vihreissä sävyissä.

Kuulostaa ehkä oudolta. Siltä se oikeastaan tuntuikin, viettää juhannusta vesipullonsa kanssa sitä kukkasilla koristellen. Mutta se ilo! Elämä! Jos se on outoa, niin olkoon! Tämä pieni harjoitus muistutti minua jälleen kerran vahvasti siitä, miten elämänilo ja rakkaus kasvaa ja kukkii valmiudessa huomioida se ihme, joka elämä on, tässä ja nyt. Minussa, vesipullossani, pienessä kivessä, kukkakimpussa, kirvassa joka siinä kulkee, toisessa ihmisessä. Kun todella katson – en määrittele ja luokittele vaan kiinnostuneena haluan tutustua, rakastua – kaikki herää eloon. Kaikki herää eloon, ja herättää eloon. Kun katson kuin ihmettä näen ihmeen, olen ihme. Sitä on elämä, sitä on yhteys. Ikuista rakastumista.

Mihin sinä voisit tänään rakastua? Kenties johonkin vähemmälle huomiolle jääneeseen? Rakastu yhteen, rakastu toiseen – harjoitus tekee mestarin – ja katso miten maailmasi muuttuu.


Rientolassa vielä yksi kesäkurssi, Luova luontoretki, johon voit osallistua joko koko kurssille tai vain yksittäiselle retkelle. Syksyllä tulossa 6 viikon luontoyhteyskurssi, jossa etenemme prosessinomaisesti yhä vahvempaan yhteyteen elämän kanssa. Molemmilla kursseilla pääsemme myös rakentamaan mandaloita, elämää ja yhteyttä juhlistavia alttareita! Lisäinfoa ja ilmoittautumiset tästä klikkaamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s